HOME

CINE SUNTEM

1.0 Cine suntem?
1.1 Prioritatile si activitatile
1.1 Organizarea Apa Serv
1.1 Valorile Apa Serv
1.1 Acreditarile Apa Serv

ACTIVITATILE PRESTATE

2.0 Activitatile prestate

Supravegherea constantă a calităţii apei

Apa pe care o beau zilnic consumatorii este controlată cu stricteţe încă de la extracţia sa din natură până la robinet astfel încât să fie respectate normele sanitare impuse la nivel naţional şi internaţional.
A da prioritate dimensiunii sanitare înseamnă totodată să informezi pe cât de repede şi cu o acoperire cât mai largă cetăţenii în caz de incidente sau de poluare accidentală.

Regulamentele europeene în materie


Uniunea europeeană a definit o reglementare foarte strictă care limitează cantitatea
de micro-organisme şi de substanţe chimice autorizate în apa potabilă. Instalaţiile
de producţie, de distribuţie şi de tratare a apei sunt deasemenea obiectul unor controale
de calitate riguroase în funcţie de normele care au ca obiectiv garantarea în
permanenţă a livrării de apă sigură şi de calitate.


Siguranţa sanitară: o preocupare permanentă

Caracteristicile naturale ale apei

Apa este un produs natural care, în cursul circuitului său natural, se îmbogăţeşte
cu oligo-elemente şi săruri minerale. Componenţa sa chimică precum şi calitatea sa
gustativă depinde de natura rocilor şi a solului pe care le impregnează şi le străbate.
Astfel ea poate avea mai mult sau mai puţin calcar, sa fie mai dulce sau dură (mai
mult sau mai puţin încărcată de săruri minerale), mai mult sau mai puţin încărcată de fluor sau poate fi bogată în magneziu. Apa poate fi tratată pentru a corecta un eventual
dezechilibru natural.


Siguranţa sanitară a apei potabile nu înseamna numai simplul consum al apei ci şi oferta
unei ape de calitate imbunătăţită şi sigură din punctul de vedere al criteriilor de
siguranţă sanitară.


Fie că vorbim de apă subterană sau de suprafaţă resursa de apă trebuie să fie protejată
de ameninţarea unor factori de poluare rezultaţi din activităţile umane, mai ales industriale
şi agricole.

Etapele producţei apei

Captarea apei, fie că este de origine subterană (pânza freatică) sau superficială (curs
de apă sau lac), se face prin pomparea prin foraj ori prin captare directă.
Pentru a deveni potabilă şi pentru a respecta normele de calitate în vigoare apa suferă
diverse tratamente în uzină: decantare, filtrare, dezinfecţie, clorare.
Apa apoi este stocată in rezervoare înainte de a fi distribuită în reţeaua de distribuţie.

Ce se întâmplă cu apele uzate

A deversa ca atare apa uzată în mediul natural prezintă mari riscuri de poluare a cursurilor
de apă ceea ce înseamnă probleme în materie de ecologie şi de sănătate publică.
Uzinele de tratare a apelor uzate reprezintă o activitate esenţială a Apa Serv. Apa uzată
este trecută prin bazine de decantare unde matera minerală sau organică se depune
pentru a fi apoi eliminată.
Procesul de decantare produce nămolurile de epurare a căror tratament sau reciclaj
permite o folosirea lor in agricultură.

 

2.1 Serviciul de apa
2.2 Obiective strategice
2.3 Proiecte de dezvoltare

SERVICII

3.0 Servicii
3.1 Servicii pentru colectivitati
3.2 Servicii pentru consumatorii casnici
3.2.1 Costul apei
3.2.2 Calitatea apei
3.2.3 Servicii de receptie - call center
3.3 Servicii pentru consumatorii industriali

INFORMATII UTILE

4.0 Informatii utile
4.1 Programul cu publicul
4.2 Tarife
4.3 Legislatie

ANALIZE LABORATOR

5.0 Alexandria
5.1 Turnu Magurele
5.2 Zimnicea
5.3 Videle
5.4 Rosiorii de Vede
CONTACTE
PRESA